Samenvatting maatregelen persconferentie 18 september

Weinig verandering voor zakelijke evenementen

EventPlatform neemt het volgende standpunt in met betrekking tot de aangescherpte corona maatregelen in 6 specifieke veiligheidsregio’s:

Zakelijke samenkomst
= Samenkomst die nodig is voor de uitoefening beroep of bedrijf. Dit moet strikt worden uitgelegd. Een bedrijfsborrel of bedrijfsfeest valt hier niet onder. Een vergadering of congres valt hier doorgaans wel onder.

Toegestaan:
– Alle samenkomsten van 50- personen.
– Zakelijke samenkomsten in een gelegenheid met een horecavergunning van 50+ personen (vergadering, congres, etc.). Hiervoor geldt geen meldplicht.
– Zakelijke samenkomsten in een gelegenheid zonder horecavergunning van 50+ personen (training, productpresentatie, etc.). Let op! Hiervoor geldt wel een meldplicht. Als de samenkomst ‘noodzakelijk is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van bedrijf/instelling’ geldt deze pas bij 100+ personen.

Niet toegestaan:
– Niet zakelijke samenkomsten van 50+ personen (borrel, feest, etc.).

Uitzondering:
– Samenkomsten waarbij sprake is van doorstroom.

Disclaimer:

  1. Dit is een sterk versimpelde weergave van de betreffende artikelen uit de noodverordening, toegespitst op de situaties waar ondernemers in de zakelijke evenementenbranche doorgaans het meeste mee te maken hebben. Raadpleeg de toepasselijke noodverordening voor een volledig overzicht.
  2. Dit is de visie van EventPlatform. De visie van derden kan afwijken. Absolute zekerheid kan enkel bij de bevoegde veiligheidsregio worden verkregen.

 

Via deze notitie van het EventPlatform zijn de overkoepelende maatregelen en richtlijnen voor samenkomsten, alsmede de aanvullende maatregelen welke gelden voor de 6 specifieke veiligheidsregio’s verder beschreven.