Springplank voor event talent; IDEA Talent Scout

Jaarlijks talent event biedt excellente studenten kick-start event carrière. Op 19 november 2019 vindt de zesde editie plaats.

Hoe onderscheid je je in de massa van vers afgestudeerde professionals die jaarlijks de eventmarkt bestormen? En hoe krijg je als bureau zicht op de kandidaten die beschikken over echte excellence? Om een antwoord te bieden op die vragen heeft IDEA in samenspraak met de partner hogescholen IDEA Talent Scout ontwikkeld. Jaarlijks strijden de talenten om de titel ‘event talent van het jaar’.

Op dinsdag 19 november 2019 vindt de zesde editie van IDEA Talent Scout plaats bij IDEA-partner Pathé Business die theater Pathé Utrecht Leidsche Rijn ter beschikking stelt.

Vernieuwd programma
Tijdens het dagprogramma IDEA Talent Scout zullen wij jou inspireren en informeren over het livecommunicatie vak (o.a. met een trend presentatie van mediapartner EventBranche.nl). In samenwerking met partner Master in Eventmamagement zal je deelnemen aan een pressure cooker opdracht in teamverband (deze vergt géén voorbereiding). Wij vragen jou ook e.e.a. voor te bereiden zodat de vakjury (bestaande uit IDEA-bureaus) kunnen beoordelen wie de titel ‘event talent van het jaar’ verdient:

  • Aanmelding, definitieve bevestiging van jouw deelname, bij IDEA per mail vóór 15 oktober a.s. (deelname is mogelijk voor studenten met Propedeuse tot en met in het jaar van afstuderen, exclusief voor studenten van IDEA partner hogescholen)
  • We ontvangen graag jouw CV, dat vakkundig wordt beoordeeld door IDEA-partner 7Beaufort, vóór 8  november a.s.
  • Daarnaast vragen wij jou een video te maken van maximaal 1 minuut met als insteek: Wat maakt jou of jouw idee(ën) onderscheidend voor de toekomst van ons live communicatie vak (en daarmee winnaar van de titel event talent van het jaar)?” Video aanleveren vóór 8 november a.s. 
  • Tenslotte verzoeken wij jou je te verdiepen in de jurerende IDEA-bureaus en betrokken partners. Tijdens de dag kan je op deze wijze actief participeren, gericht vragen stellen en opvallen tijdens de netwerkmomenten. 

Jury 2019
Effectgroep | ATPI Corporate Events | Bureau voor Reuring | FX | Bruggen Eventmarketing | Stage Entertainment | XSAGA | Obsession

Procedure voor deelname
Onze partner hogescholen overhandigen zelf de tickets voor deelname aan excellerende studenten. Studenten dienen vóór 15 oktober a.s. per mail hun definitieve deelname te bevestigen bij IDEA. Graag ontvangt IDEA vóór 8 november a.s. 18:00 uur CV én de video.

Trip down memory lane; winnaars voorgaande edities:

Editie I, 2014 in DeFabrique Utrecht
1) Patricia Vergeer/HKU – inmiddels creative producer bij IDEA-bureau The Oval Office
2) Elza Voorhorst/Hogeschool van Amsterdam
3) Didi Poel/HKU

Editie II, 2015 in Metaal Kathedraal Utrecht 
1) Séla Diender/HKU – inmiddels event manager bij IDEA-bureau Braam Events
2) Loes van Wijk/Inholland
3) Lotte van der Schoot/Hogeschool Utrecht

Editie III, 2016 in RDM Rotterdam
1) Nasera Elfring/HKU
2) Lisanne Beute/Hogeschool van Amsterdam
3) Bas Scholten/Stenden

Editie IV, 2017 in Studio 21 Hilversum
1) Naomi de Wit/Hogeschool van Amsterdam
2) Florentine Rouppe van der Voort/Stenden
3) Maudy Salfischberger/Fontys

Editie V, 2018 in Studio 21 in Hilversum
1) Lennart de Jong/Hogeschool Utrecht
2) Lotus van Cooten/TIO
3) Leon van Maren/Inholland – inmiddels event planner bij IDEA-bureau Puur* Events

Impressie van de 2018 (lustrum) editie (gemaakt door Dutch Filmers Academy studente Elfie van de Mosselaer).