IDEA green ambassadors

Verduurzaming, maatschappelijk verantwoord ondernemen, inclusiviteit en diversiteit. Experience-gedreven communicatie biedt bedrijven, organisaties en instituten een doeltreffend platform om deze thema’s te adresseren en erover in gesprek gaan en ideeën uit te wisselen. Gedeelde live-ervaringen vormen immers het cement van elke samenleving. Door de verbindende kracht van live te benutten, kunnen we als branche positief bijdragen aan dit urgente maatschappelijk vraagstuk. Om sneller en gerichter stappen te kunnen zetten op deze thema’s, heeft IDEA met haar leden de ‘green ambassadors’ opgericht.

Events en duurzaamheid zijn geen match made in heaven. We brengen mensen bij elkaar op één plek. We bouwen op, we breken af. Eten wordt weggegooid. Afval blijft over. De vraag is: hoe lang wordt dit nog geaccepteerd in een wereld op weg naar duurzaamheid?

Het is tijd om als branche het heft in handen te nemen. Om op een creatieve en innovatieve manier te vergroenen. Allereerst door als IDEA community onze best practices te delen op gebied van energie, mobiliteit, afval en voedsel. Hetzelfde geldt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inclusiviteit en diversiteit leven sterk.

Om sneller en gerichter stappen te kunnen zetten op deze thema’s, gaat IDEA bij haar leden, partners en partner opleidingen op zoek naar ‘green ambassadors’. Dit zijn mensen binnen de bureaus, bedrijven in het hele ecosysteem van onze branche en vanuit het onderwijs die bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit dit organisch groeiend netwerk gaan we best practices delen op gebied van bijvoorbeeld energie, mobiliteit, afval, voedsel en inclusiviteit en diversiteit. Zo pakken we als IDEA onze rol van aanjager en ideeëngenerator binnen onze community.

IDEA brengt haar ‘green ambassadors’ ieder kwartaal in meet up’s live bij elkaar op een op het vlak van duurzaamheid innovatieve en inspirerende plek. Daarnaast bieden wij dit netwerk een whatsapp-groep waarin actualiteiten en ideeën worden uitgewisseld en men elkaar vindt voor vragen en advies. Zo helpen en brengen wij elkaar verder!

2023
De eerste ‘meet up’ – MeetUp#1 – met de Green Ambassadors vond op 12 april ’23 plaats in Circa Amsterdam. MeetUp#2 werd gehouden op 5 juli bij de creatieve broedplaats Vogelfrei in Utrecht. En op 23 augustus hebben de Green Ambassadors tijdens onze zogenaamde ‘special’ een heel uniek en inspirerend kijkje achter de schermen mogen nemen bij Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. MeetUp#3 stond gepland op maandag 30 oktober in creatieve duurzame impact hub De Groene Afslag in Laren.

2024
MeetUp#1  van 2024 vond plaats bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen en stond in het teken van food, disposables & reusables. Als afsluiter trakteerde Van der Linde Catering + Evenementen de Green Ambassadors op het ‘Future Food City’ diner; een unieke, multi-zintuiglijke diner ervaring van Jasper Udink ten Cate (Creative Chef Studio) waarin architectuur, storytelling en toekomstig voedsel samenkomen in een inspirerend en innovatief verhaal. Op donderdag 4 april waren we tijdens onze jaarlijkse ‘special’ behind the scenes bij de Impact Fair in de Jaarbeurs.

IDEA brengt haar ‘green ambassadors’ ieder kwartaal in Meet-Ups live bij elkaar op een innovatieve en inspirerende plek. Meet-Up#2 van dit jaar, met als thema ‘mobiliteit & deeleconomie‘ vindt plaats op dinsdagochtend 2 juli in het Spoorwegmuseum Utrecht.

Wat kan je verwachten?
Een inspirerende en leerzame ochtend met een compact programma tussen 09.00 en 12.00 uur, met onder andere:

  • Presentatie door BoozedBoozed deelt hun ervaringen over “Product as a Service” én geeft tips over hoe jij transportbewegingen op je event kunt verbeteren.
  • Een exclusieve rondleiding door het Spoorwegmuseum.
  • Presentatie door Slinger & FC UtrechtSamen rijden, dat is feest! Slinger bespreekt de mogelijkheden en leerpunten van hun carpool-widget. Sonny van Kranenburg, brand activation manager bij FC Utrecht, deelt zijn ervaringen als gebruiker van de widget en vertelt alles over de duurzame keuzes die hij binnen FC Utrecht maakt.
  • Presentatie door KdG Research. Liese Exelmans, onderzoeker aan de Karel de Grote Hogeschool, presenteert de resultaten van haar boeiende onderzoek “Hoe stimuleer je duurzame mobiliteit naar jouw evenement?”

Verder staan voor 2024 nog MeetUp#3 en #4 op de planning met respectievelijk als thema ‘energie en water‘ (Q3) en ‘bureau van de toekomst; duurzaam en maatschappelijk betrokken‘ (Q4).

Hieronder kun je je aanmelden als Green Ambassador.

Aanmelden Green Ambassador

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.