Jong IDEA

Eventtalenten zijn cruciaal om het vak van livecommunicatie verder te ontwikkelen. Jong IDEA legt een sterke en structurele verbinding met de nieuwe generatie experience professionals.

Jong IDEA is een schaduwbestuur van eventtalenten. De ontwikkelingen in onze branche gaan razendsnel. We leven in een tijdperk van digitale acceleratie. De digitale wereld heeft veel te bieden en dat wordt alleen maar meer. De jonge generatie voelt dat haarscherp aan. Met Jong IDEA heeft het IDEA-bestuur een klankbord om ideeën te challengen. Lees hier het persbericht van de lancering van Jong IDEA in maart 2022.

In de Visie & Roadmap van IDEA voor 2024, staat het vinden, binden en behouden van talent ook als speerpunt beschreven: ‘Met Jong IDEA hebben we een schaduwbestuur van studenten van eventopleidingen. Keer op keer blijken zij een waardevol klankbord voor onze plannen. Ook komend jaar gaan we gebruikmaken van de ideeën van de nieuwe generatie experience-experts.’

Bestuurslid Saskia Steur (Bee Agency) heeft de portefeuille ’talent’ in beheer: “Ik krijg veel energie van jonge talenten in de branche. Ik geloof dat we van elkaar kunnen leren. En daardoor blijf je ook samen in ontwikkeling. Als nieuw bestuurslid bij IDEA kijk ik erg uit naar de samenwerking met het Jong IDEA bestuur. Ik ben namelijk erg nieuwsgierig naar alle ideeën van de talenten zélf. Het is voor de branche heel belangrijk om jonge mensen op te leiden en studenten enthousiast te krijgen voor de zakelijke eventbranche. Daarbij geven IDEA bureaus studenten een fijne kickstart van hun carrière. Ze komen in een groot netwerk terecht, waar ze projectmatig leren werken. En doordat ze met veel verschillende onderdelen in aanraking komen, leren ze uiteindelijk ook waar hun passie ligt. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de concepting of productie van een evenement. Of redactioneel werk, of misschien ligt je passie uiteindelijk wel op financieel vlak. Het is belangrijk om te ontdekken.”

Jong IDEA bestaat uit bevlogen studenten én starters in het event werkveld tot 30 jaar oud. Hun visie op en hart voor het vak van livecommunicatie kwam bovendrijven tijdens IDEA Talent Scout. De Jong IDEA leden stellen zich graag aan je voor: