Lid worden van IDEA

IDEA verenigt de toonaangevende live communicatie- en eventbureaus in Nederland. Onze leden maken gebruik van de kracht van het IDEA-collectief. Benieuwd naar onze toegevoegde waarde? Ontdek hier de belangrijkste voordelen.

Het IDEA keurmerk
IDEA vertegenwoordigt alleen de beste live communicatie- en eventbureaus. Om de kwaliteit te garanderen, screenen we ieder aspirant-lid uitgebreid op creativiteit, financiële stabiliteit en professionaliteit. Het keurmerk wordt gewaarborgd door een uitgebreide tweejaarlijkse screening van bestaande IDEA-leden. IDEA-leden kunnen gebruikmaken van ons keurmerk. Dat zorgt voor vertrouwen bij opdrachtgevers.

Een sterk (internationaal) netwerk
Onze leden kunnen gebruikmaken van een groot supportnetwerk van peers en adviseurs. En als lid van LiveCom Alliance hebben we een omvangrijk internationaal netwerk. Ook geeft het IDEA-lidmaatschap toegang tot inspirerende kennis- en netwerkbijeenkomsten, zoals het jaarlijkse inspiratie event The Experience Conference. Elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen, als ondernemers onder elkaar, is misschien wel ons ‘grootste goed’.

Jaarlijks benchmark- & marktonderzoek
Met onze leden doen én delen we elk jaar een benchmarkonderzoek. Dit geeft een waardevol inzicht in beloning, omzet en trends in de eventbranche. In ons jaarlijkse marktonderzoek vragen we opdrachtgevers naar hun wensen. We peilen hun verwachtingen en vragen naar cijfermatige trends. Ook dit onderzoek is exclusief inzichtelijk voor IDEA-leden. Partner Effectmeting voert de onderzoeken uit.

Belangenbehartiging op nationaal niveau
IDEA behartigt de belangen van onze leden en branche op politiek, juridisch en maatschappelijk gebied. Als lid van VNO-NCW zitten we aan tafel bij de relevante gesprekken en maken we beslissers bewust van de omvang en impact van onze industrie.

Gedegen advies & waterdichte documenten
Wij adviseren onze leden over juridische en financiële zaken. Daarnaast mogen ze gebruikmaken van sluitende IDEA-documenten, zoals onze algemene in- en verkoopvoorwaarden en een modelovereenkomst voor freelancers. Ook bieden wij onze leden een scherp geprijsde collectieve bureau-aansprakelijkheidsverzekering.

IDEA Academy
Kennis is kracht, ook in onze business. We stimuleren onze leden dan ook om hun professionele ontwikkeling doorlopend een boost te geven. In ons IDEA Masterclass-programma komen experts uit alle hoeken van het vak én daarbuiten samen om de geesten scherp te slijpen. En via onze partnerships met relevante hbo-opleidingen en IDEA-talentscout slaan we een brug tussen de beste bureaus en het grootste talent van de toekomst.

"Elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen, als ondernemers onder elkaar, is misschien wel het ‘grootste goed’ binnen het IDEA-lidmaatschap."