Krachtige lobby voor zakelijk domein evenementensector

Eventplatform presenteert route en resultaten

In tijden van crisis is het belangrijk om de handen ineen te slaan. Dat is precies wat het Eventplatform de afgelopen maanden heeft gedaan. Een overzicht van de belangrijkste resultaten.

Als duidelijk wordt dat de coronamaatregelen de eventindustrie keihard zullen raken, besluiten diverse prominente spelers uit de branche om een sterke coalitie smeden. Dat gebeurt via het al bestaande Eventplatform, een overlegorgaan van tien brancheverenigingen en -organisaties uit de eventwereld.

Onderzoeksrapport evenementenbranche
In opdracht van het Eventplatform brengt onderzoeksbureau Respons de brede eventindustrie in kaart. Op 31 maart verschijnt de Impactanalyse COVID 19 op de Nederlandse Eventbranche. Het onderzoek laat voor de hele sector in 2020 een verwachte totaalomzet van zo’n 7,4 miljard euro zien. Door de coronacrisis verdampt ongeveer de helft daarvan. Aanvullend is een overzicht van ketenspelers in de evenementenbranche met een infographic in kaart gebracht.

Succesvolle lobbytrajecten
Om invloed te krijgen op de politieke besluitvorming, start het Eventplatform lobbytrajecten met de gerenommeerde bureaus Hill+Knowlton en Dröge & Van Drimmelen. Daarbij wordt bewust gekozen voor constructief overleg met de betrokken ministeries. Door deze strategie zitten vertegenwoordigers van het EventPlatform – als een van de weinige sectoren – met meerdere ministeries aan tafel.

Knip tussen zakelijk en publiek
Gezien het verschil in regelgeving en mogelijkheden heeft het Eventplatform besloten om een knip te maken tussen zakelijke en publieke (en culturele) events. In toekomstige gesprekken met de politiek Den Haag is en blijft Willem Westermann (VVEM) met zijn opgezette Alliantie van Evenementenbouwers het gezicht van de publieksevenementen. Het Eventplatform Zakelijk zal worden vertegenwoordigd door Riemer Rijpkema (CLC-VECTA), Pieter Bas Boertje (IDEA) en Henk Kroneberg (Dutch Venue Association).

Webinar Eventplatform Zakelijk
Om mensen uit de zakelijke evenementenindustrie goed te informeren, gaat het Eventplatform Zakelijk de komende tijd een serie online events organiseren. Het eerste webinar was op maandag 8 juni om 11.00 uur en stond in het teken van het bijpraten van iedereen binnen de branche. Bekijk hier de compilatievideo, of neem de tijd om de volledige registratie te bekijken.