IDEA heeft via membership met LiveCom Alliance ook 'stem' in Europa

Aldus IDEA verenigingsdirecteur én oprichter en managing director van LiveCom Alliance Maarten Schram: "Na een eerste 'position paper' aan de EU begin april is er nu een tweede 'paper' verstuurd; een gezamenlijk initiatief van verschillende relevante Europese brancheverenigingen en organisaties.

Belangrijkste boodschap van deze twee papers: de cruciale rol van live communicatie in de fase van sociaal en economisch herstel.”

Door onze belangenbehartigingswerkzaamheden in Europa te blijven stimuleren middels ons lidmaatschap van LiveCom Alliance werd een gezamenlijke standpuntnota gesteund over de rol die onze industrie heeft als een snelle weg naar economisch herstel. Hiermee zetten we de dialoog met de politieke besluitvormers in Brussel voort, waarin we pleiten voor: a. de broodnodige economische steun voor tentoonstellingen en live-evenementen, en b. het delen van praktische voorstellen voor een veilige heropening van tentoonstellingen en andere soorten zakelijke evenementen. Dit document werd uitgegeven door European Exhibition Industry Alliance (EEIA) en ondersteund door: European Major Exhibition Centres Association, UFI, The Global Association of the Exhibition Industry EVVC e.V. IELA International Exhibition Logistics Association IFES en LiveCom Alliance.

Lees hier de Joint Position Paper d.d. 24 april 2020