IDEA installeert schaduwbestuur van eventtalenten

De ideeën van eventtalenten zijn cruciaal om het vak van livecommunicatie verder te ontwikkelen. Met Jong IDEA wordt een sterke en structurele verbinding gelegd met de nieuwe generatie experience professionals.

Jong IDEA bestaat uit 6 studenten van diverse eventopleidingen. Hun visie op het vak van livecommunicatie kwam bovendrijven tijdens de IDEA Talent Scout 2021, een jaarlijkse wedstrijd waar eventtalenten hun ideeën pitchen aan ervaren professionals. “De ontwikkelingen in onze branche gaan razendsnel”, zegt IDEA-directeur Maarten Schram. “We leven in een tijdperk van digitale acceleratie. De digitale wereld heeft veel te bieden en dat wordt alleen maar meer. De jonge generatie voelt dat haarscherp aan. Met Jong IDEA krijgt het IDEA-bestuur een klankbord om ideeën te challengen.”

Veranderde wereld 

Begüm Saker – winnaar van de IDEA Talent Scout 2021 – is een van de Jong IDEA-leden. “De wereld verandert, de cultuur binnen bedrijven verandert”, zegt de 20-jarige student Evenementmanagement aan de Hogeschool Utrecht. “Dat is mede het gevolg van de jonge generatie die nieuwe kennis meebrengt en andere dingen belangrijk vindt. Die nieuwe energie biedt volop kansen. Ik hoop IDEA beter inzicht te geven in hoe mijn generatie de veranderde wereld ervaart.”

Dwarse ideeën

IDEA-bestuurslid Patricia Vergeer – zelf ooit winnaar van de IDEA Talent Scout – hoopt dat Jong IDEA het bestaande bestuur uitdaagt met frisse en creatieve ideeën. “Als branche hebben we de onbevangen en scherpe blik van eventtalenten absoluut nodig. Juist de professionals van de toekomst brengen focus aan in de verdere ontwikkeling van ons vak.”

Toptalent

Voor IDEA-bureaus is het vinden en behouden van toptalenten een speerpunt. “Schaarste is een grote uitdaging voor nu en de nabije toekomst”, aldus IDEA-directeur Maarten Schram. “Een sterke en structurele verbinding met de nieuwe generatie is daarom cruciaal. Ik ben ervan overtuigd dat Jong IDEA daaraan een waardevolle bijdrage gaat leveren.”