Code rood voor de eventbranche - 51.000 banen op de tocht

Eventbranche gaat 25 augustus naar het Malieveld In de afgelopen maanden is vanuit het EventPlatform uitgebreid constructief overlegd met diverse ministeries over aanvullende financiële Corona-steun en verruiming van de protocollen. Er is goede hoop op een derde financiële regeling. Het vergt echter veel energie en tijd om de overheid te overtuigen van nodige maatregelen.

Om extra aandacht te krijgen voor de ‘stem van de zakelijke eventbranche’ organiseert het EventPlatform op 25 augustus een creatieve actie op het Malieveld in Den Haag. Deze actie heeft als doel om de noodsituatie in de eventbranche te benadrukken. 51.000 banen dreigen te verdwijnen en duizenden eventbedrijven gaan failliet als er geen aanvullende steun is totdat er een vaccin is.

Dinsdagmiddag 25 augustus zullen eventmedewerkers op het Malieveld (door middel van een menselijke kettingreactie) symbolisch laten zien dat duizenden banen op de tocht staan. We maken duidelijk wat het betekent als de eventwereld omvalt. De kettingreactie wordt op film en foto gezet zodat we via persberichten en een ‘social media bom’ de actie in de media en bij de Haagse politiek kunnen verspreiden. De actie is ook de opmaat voor de Night of Live waarbij dinsdagavond alle belangrijke eventgebouwen in Nederland rood zullen kleuren.

Als finale van de actie wordt een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer.
➢ Schrijf je in voor de actie op 25 augustus via http://www.coderood.live/
➢ Onderteken de petitie via https://steunevenementenbranche.petities.nl/

Code rood voor de eventbranche
Zakelijke evenementen zijn de motor van de Nederlandse economie. Iedere dag werken duizenden professionals aan betekenisvolle evenementen, zoals congressen, beurzen, relatie-ontvangsten, personeelsbijeenkomsten en festivals. Evenementen die de fysieke én
digitale marktplaats zijn voor het bedrijfsleven, waar deals gesloten worden en nieuwe netwerken ontstaan. Professionals, met een passie voor events, staan door het coronavirus nu aan de zijlijn en velen dreigen hun baan te verliezen. De eventbranche die normaal circa 7,5 miljard euro genereert zal in 2020 meer dan de helft aan omzet verliezen.
De eventbranche ging als eerste op slot en gaat waarschijnlijk weer als laatste aan de slag. In de afgelopen maanden is geen omzet gemaakt. Op basis van de 1,5 meter protocollen is het niet mogelijk rendabel evenementen te organiseren. Natuurlijk heeft de branche begrip voor de overheidsmaatregelen om het Corona-virus in te dammen. De schade is echter zo groot dat alleen met extra overheidssteun de zakelijke eventbranche kan blijven voortbestaan. De verruiming die aangekondigd is is voor de meeste bedrijven een druppel op een gloeiende plaat. Een dramatische ontwikkeling omdat jarenlange opbouw van een creatieve en innovatieve industrie in korte tijd voor een groot gedeelte weggevaagd wordt.

KOM DUS NAAR HET MALIEVELD EN TEKEN DE PETITIE!
De actie op het Malieveld zal volgens de 1,5 meter en hygiëne protocollen plaatsvinden.
Je kunt alleen naar het Malieveld komen als je je hebt opgegeven via http://www.coderood.live/. Daarna ontvang je verdere instructies.
Teken de petitie op https://steunevenementenbranche.petities.nl/.