Back to Live: Vanaf 15 februari: pilot events in Utrecht, Nijmegen en Almere

De overheid heeft groen licht gegeven voor een aantal live proefevenementen, geïnitieerd door het branchebrede initiatief Fieldlab Evenementen. Met de kennis en inzichten die worden opgedaan tijdens de proefevenementen, kunnen we straks gezamenlijk de eventindustrie weer veilig en verantwoord opstarten.

Fieldlab Evenementen gaat op maandag 15 februari in Utrecht van start met de praktijktesten, gericht op het vergaren van inzichten en data rondom het verlagen van de besmettingsrisico’s op evenementen. Fieldlab krijgt de gelegenheid het onderzoek uit te voeren bij acht events. Er wordt onderzoek door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant gedaan naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers.

Deelnemers aan de onderzoeken ondergaan maximaal 48 uur voor het event een PCR-test en tonen vooraf een negatief testresultaat. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

Het eerste onderzoek vindt plaats op maandag 15 februari in het Beatrix Theater in Utrecht. Daar organiseert Eventplatform vanaf 12.00 uur een zakelijk congres. Onder de titel ‘Back to Live’ wordt de toekomst van de zakelijke evenementenbranche besproken. De 500 bezoekers worden uitgenodigd door de organisatie. Fieldlab verdeelt deze in drie groepen van 250, 200 en 50 mensen voor het onderzoek. 

Op de website www.backtolive.nl is meer informatie over de opzet van de verschillende evenementen en onderzoeken te vinden, zoals onder andere de algemene voorwaarden. Van bezoekers wordt in ieder geval verlangd een PCR-test te ondergaan, maximaal 48 uur voor het evenement. Om toegang tot het evenement te krijgen moet een negatief testresultaat kunnen worden getoond. Bovendien volgt een tweede PCR-test vijf dagen na afloop van het evenement.