Eindelijk duidelijkheid voor (zakelijke) eventsector

Hoewel we nog niet terug zijn bij volledig open gaan zonder beperkingen, is de realiteit van dit moment dat we toch - ook met dank aan het werk van Fieldlab Evenementen - een hele grote stap voorwaarts maken, waarbij wij met deze duidelijkheid verwachten dat het vertrouwen bij opdrachtgevers snel zal terugkeren.

Vooral het volledig loslaten van 1,5 meter geeft ons als branche de ruimte om verder aan de slag te gaan en nieuwe plannen te maken. Duidelijkheid over de inzet van toegangsbewijzen, niet langer moeten placeren, 100% capaciteit voor buitenevenementen en geplaceerde binnenevenementen, bieden weer meer opties. Natuurlijk moet bij ongeplaceerde evenementen rekening gehouden worden met de 75% capaciteit in de totaal beschikbare publieke ruimte. Hier zal ieder zijn eigen en passende invulling aan dienen te geven. Het is nog niet volledig en zonder belemmeringen open, anderzijds zijn er wel meer mogelijkheden om aan de slag te gaan! Lees hier alles over de nieuwe maatregelen m.i.v. 25 september 2021.

Deze ontwikkelingen betekenen niet dat onze inspanningen klaar zijn. Voor dit moment richten wij ons in Eventplatformverband nog op:

  • Geen capaciteitsrestricties;
  • Zolang er restricties zijn, zijn steunmaatregelen nodig;
  • Ondersteuning/regeling voor het kunnen terugbetalen van schulden waardoor innoveren en investeren niet wordt belemmerd;
  • Vermelding in het regeerakkoord > ondersteuning in de weg naar herstel en bij innovatie;
  • Versoepeling reisbeperkingen voor zakelijke reizigers;
  • Testcapaciteit, -locaties en kosten Testen voor Toegang;
  • Goede informatie en ondersteuning bij inzet Testen voor Toegang door Stichting Open Nederland.

Hierbij de  link naar de website van Testen voor Toegang speciaal voor organisatoren. Je vindt hier alle informatie over het werken met toegangstesten, antwoorden op veelgestelde vragen en kunt hier (indien nodig) je evenement aanmelden: www.testenvoortoegang.nl/organisatoren.

Ook onderstaande links zijn interessant:
Maatregelen: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/09/14/overzicht-coronamaatregelen
Beeldsamenvatting: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/09/14/beeldsamenvatting-coronamaatregelen