Menu

Lidmaatschap

De kracht van live communicatie. De groeiende behoefte aan live contactmomenten en daadwerkelijke merkbeleving. Dat zijn de zekerheden binnen de zakelijke evenementenmarkt anno nu.

De betere bureaus hebben daarvoor de beste troeven in handen. Zij bieden hun opdrachtgevers sterke creatieve en effectieve concepten. Uiteraard bieden ze ook transparante offertes, naast professionaliteit en continuïteit. Die betere bureaus zijn lid van branchevereniging IDEA. 

IDEA wil een baken zijn in de evenementenbranche. Samen met haar leden richting geven aan het evenementenvak. Onze speerpunten zijn meer zichtbaarheid bij de opdrachtgever, promotie van het vak en vergroting van de keurmerkwerking van het IDEA-lidmaatschap. Het IDEA lidmaatschap biedt vele relevante en waardevolle benefits en ledenvoordelen.

IDEA leden zijn kleine tot middelgrote ondernemingen die in verenigingsverband gebruik maken van de kracht van het collectief. De toegevoegde waarde van IDEA omvat vele relevante en waardevolle benefits:
IDEA biedt drie contributievarianten: 

Categorie

Agency

Small agency

Young agency

Kenmerk

bureauinkomen vanaf 200.000

bureauinkomen minimaal 75.000
maximaal 200.000

Bestaat minimaal 1 jaar, maximaal 1000 dagen;
minimaal 3 klanten

Audit kosten

500 

250 

250 

Contributie per jaar

2.350

1.175

600

Audit
Om lid te worden van IDEA doorloopt een aspirant-lid een audit. Bij het leading agency lidmaatschap wordt er een financiële audit verricht door een externe accountant. Bij het small agency lidmaatschap dient er een accountantserkaring te worden overlegd. Ieder aspirant-lid biedt aan de hand van een vragenlijst een compleet beeld van zijn organisatie. Het bureau-onderzoek wordt uitgevoerd door een auditcommissie, bestaande uit Marianne Severein (B&S event innovators) en Martijn Geerdes (ID310). Op basis van de audit brengt de auditcommmissie advies uit aan het IDEA-bestuur

De kosten voor de audit zijn inclusief externe financiële audit en exclusief BTW. De kosten moeten zijn voldaan voor de start van de auditprocedure. 

Toetreding fee
Bij aanvang van het IDEA-lidmaatschap wordt er een éénmalige toetreding fee in rekening gebracht van € 500,- exclusief BTW. 

Contributie
Investeren in het IDEA lidmaatschap. Dat is het geld meer dan waard! Alle leden krijgen het IDEA keurmerk dat zij in/bij al hun communicatieve uitingen mogen voeren. Daarnaast biedt IDEA verschillende relevante en waardevolle benefits en ledenvoordelen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. 

Stichting Waarborgfonds
Bij aanvang van het lidmaatschap is tevens een eenmalige storting verplicht van € 500,- in de kas van de Stichting Waarborgfonds IDEA. Indien er geen gebruik is gemaakt van het Waarborgfonds, wordt deze inleg bij beeïndiging van het lidmaatschap geretourneerd. Op dit bedrag is geen BTW van toepassing. 

Wilt u meer informatie over het IDEA lidmaatschap of wilt u lid worden?
Neem contact op met verenigingsmanager Maarten Schram.

Bel mij terug

Top