Menu

Belangenbehartiging

Sinds de oprichting in 2002 behartigt branchevereniging IDEA de collectieve belangen van haar leden. De IDEA-lobbycommissie volgt bestaande en nieuwe wet- en regelgeving op de voet en beïnvloed waar mogelijk de inhoud en geeft toelichting op de toepassing ervan. 

Belangenbehartiging is een speerpunt van IDEA.

IDEA heeft een actieve lobbycommissie die bestaat uit Ilke Meijer (EMboost en binnenkort D&B Eventmarketing) en Sheila Gijselman (PPeople), aangevuld met verenigingsdirecteur Maarten Schram. IDEA is lid van VNO-NCW. Maarten Schram zit in het VNO-NCW directeurenoverleg en voorzitter Eva Annokkee is bestuurslid van VNO-NCW. Vanuit deze posities houdt IDEA zich voor leden (en de branche) actief bezig met het monitoren en waar mogelijk beïnvloeden van wet- en regelgeving.
  • Werkkostenregeling (WKR) Sinds de aankondiging van de WKR voert IDEA een actieve lobby om de invoering, de inhoud en de toepassing te beïnvloeden. Per 1 januari 2015 is de WKR voor alle werkgevers verplicht van toepassing. Zie voor alle actuele informatie onderstaande factsheet én de speciale WKR pagina waar je via een tool de vrije ruimte kunt berekenen.
  • Reisbureauregeling Ook de Reisbureauregegeling is een regeling waar IDEA zich actief mee bezig houdt. Met name met betrekking tot de interpretatie ervan, het waar mogelijk nog bijsturen van de reeds ingevoerde maatregel en de praktische toepassing van de regeling. Zie voor meer informatie onderstaande factsheet.
  • BTW op catering In 2005 wist IDEA in overleg met het Ministerie van Financiën bindende afspraken te maken over het berekenen en factureren van BTW op catering. Leden kunnnen via het besloten ledendeel een toelichting en voorbeeld berekening downloaden.
Bij vragen kunt u terecht bij Maarten Schram, die u indien nodig in contact kan brengen met de lobbycommissie.

Top