Menu

Nieuws

Zend jouw beste case in voor een European Best Event Award!

10-06-2015

Vorig jaar wonnen MOVE en XSAGA felbegeerde European Event Awards. Dit jaar het 10-jarig jubileum van 5 t/m 7 november tijdens 'EuBEA, The International Festival Of Events And Live Communication' in Sevilla, Spanje. Wij hopen dat Nederland, en IDEA in het bijzonder, sterk vertegenwoordigd is in Sevilla en het succes van vorig jaar wordt voortgezet! Lees waarom het de investering meer dan waard is om in te zenden en te gaan voor deze Internationale prijs. Wat is de investering? Wat levert het op? Is mijn case een potentiële winnaar? We vroegen het voormalig winnaars MOVE en XSAGA en verenigingsmanager Maarten Schram.

Wat is de investering?
"Als je hieraan meedoet, dan is het van belang dat je case een TOP-uitstraling heeft. Bovendien dient je case in het Engels te worden aangeleverd, vergezeld van een video (3 minuten én 45 seconden versie). Onderschat dit niet en ruim voldoende tijd in voor de voorbereiding. Je bent met alles erop en eraan, zonder de uren, al snel een paar duizend euro verder t.b.v. de inzending, tickets etc."

Wat levert het op?

"Als je bij de 'champions league' wil horen wil je 'm ook winnen! Dit is dé gelegenheid om Internationaal in de spotlights te komen en binnen je eigen netwerk én daarbuiten te profiteren van de spin-off van het winnen van een European Best Event Award. Zoals trots, herkenning, bijdrage aan (Inter)nationale bekendheid en het kan een pré zijn bij bedrijven die overwegen te kiezen voor je bureau." 

Is mijn case een potentiële winnaar?
"Cases worden beoordeeld op vijf criteria: creativiteit, uitvoering/productie, communicatiestrategie, technologische innovatie en effectiviteit. Cruciaal is dat buiten een sterk creatief idee en een uitmuntende uitvoering, er onderbouwing is voor de effectiviteit en uitvoerig wordt stilgestaan bij de strategie binnen de verschillende communicatiekanalen." 

Wat is het belang van ROI?
"Return on investment blijft een terugkerend onderwerp met verschillende visies. ROI-aanhanger of niet, het kritisch kijken naar doelgroep, doelstelling en de gewenste te behalen doelstelling(en) en die vervolgens meetbaar maken, is een wezenlijk onderdeel van ons vak. En weegt zwaar mee in de beoordeling door EuBEA en levert zelfs een extra punt op."

Waarom zou ik naar EuBEA festival gaan?
"EuBEA is erin geslaagd een award uit te bouwen tot een meerdaags festival, waar vakgenoten (bureaus, opdrachtgevers, brancheverenigingen en pers) uit heel Europa elkaar ontmoeten. Een ideale gelegenheid voor een Europese scope op de industrie. En bovendien een kans om inspiratie op te doen tijdens de live presentaties van alle cases op dag 1 en het congres op dag 2. En natuurlijk vindt ook de prijsuitreiking inclusief een afsluitend gala plaats tijdens het festival."

Wat is de rol van IDEA?

"IDEA is sinds 2013 Association Partner van EuBEA. Datzelfde jaar zat verenigingsmanager Maarten Schram in de jury, waarna hij in 2014 én dit jaar in de Advisory Board zitting had. Dit jaar is hij opnieuw gevraagd zitting te nemen in de jury."

Downloads en links
EuBEA Call for Entries 
EuBEA website
Event ROI

Event ROI; gratis webinar en masterclass met ledenkorting
Graag attenderen wij je op de ROI masterclass van Elling Hamso / Event ROI Institute op 24 & 25 juni a.s. in Londen. Er is nog beschikbaarheid en IDEA leden krijgen 20% korting met de code: idea. Tevens wijzen wij graag op het gratis webinar op 20 juli

Vragen of behoefte aan advies?
Contact Maarten Schram: 0348-753743/06-23758896 of per mail.

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top