Menu

Nieuws

Werkplekken gezocht voor 15 Young Event Professionals

30-11-2015

Welke bedrijven willen ambitieuze jongeren een kans geven snel aan de slag te gaan binnen de eventbranche? Heb jij een plek voor een goed opgeleide en afgestudeerde starter? Dan kan je je nu aanmelden. Het traineeship voor Young Event Professional (YEP) biedt enerzijds jongeren een tijdelijke baan en anderzijds bedrijven het beste, jonge talent. Op deze manier komt vraag en aanbod bij elkaar. Vanaf januari 2016 staan vijftien enthousiaste YEP’ers klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan in uw bedrijf. Het traject is bestemd voor optimaal gemotiveerde hbo’ers en erkende bedrijven in de eventbranche. Master in Event Management is de initiator en organisator van het traineeship en verzorgt de vervolgopleiding. Zie onderstaand meer informatie.

Meer informatie en ervaringen van de YEP’ers en hun werkgevers zijn te vinden op www.wordeventmanager.nl. Heeft u belangstelling als werkgever? Neem dan contact op met Mariska de Heer, mariska@masterineventmanagement.nl.

Hoe werkt het traineeship Young Event Professional?
Master in Event Management begeleidt het werving- en selectieproces met als doel het leggen van de meest succesvolle match. De werkgever stelt de afgestudeerde jongere aan als Young Event Professional door middel van een tijdelijke leer- en werkovereenkomst. Tegen een maandelijkse vergoeding beschikt de werkgever over een jonge, gemotiveerde kracht. Naast 3 of 4 dagen per week werken, wordt de jongere door middel van leergangen opgeleid tot Event manager A + B. Het YEP-traject dat in januari van start gaat, is een verkort traject van vijf maanden waarin alle leergangen worden aangeboden. In september 2016 start weer het reguliere traject van tien maanden.

Naast leren en werken, ook coaching
Tijdens de het leer- en werktraject krijgen de jongeren ook begeleiding, zodat ze waardevolle werkervaring opdoen en hun competenties ontwikkelen. Master in Event Management wil werkgevers laten zien welke kansen er zijn als zij mee doen als partner van het traineeship. Jongeren hebben een verhelderende en frisse blik, en brengen nieuwe kennis en de meest actuele informatie in. De YEP’ers zijn hbo+-studenten die uitstekend in staat zijn om projecten op zich te nemen. Denk bijvoorbeeld  aan specifieke opdrachten in commerciële, technische en/of operationele disciplines. Uiteindelijk bestaat de kans dat de trainee voor uw bedrijf uitgroeit tot een waardevolle kracht. 

Aansluiting van opleiding en werkveld
Het traineeship bevordert de aansluiting van de opleiding en het werkveld en ontzorgt de werkgever. Jongeren een kans geven, is een onderdeel van het maatschappelijk ondernemen. Master In Event Management en de supporting partners (waaronder verschillende IDEA bureaus) zetten zich gezamenlijk in, in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. En met succes. Inmiddels zijn meerdere  jongeren het leer- en werktraject gestart en aan de slag bij een werkgever. De volgende erkende bedrijven hebben de expertise van een YEP’er succesvol ingezet: World Forum, Mövenpick Hotel Amsterdam, ss Rotterdam, Claus Event Center, Event Department, Dechesne & Boertje, Amsterdam RAI, Museum voor Communicatie, 360 Food Events, Accenture en Eventbranche.nl.

Om zoveel mogelijk jongeren te kunnen plaatsen, is het belangrijk dat organisaties werkplekken ter beschikking stellen.

Stephan Mai, Manager Meetings & Events bij het Museum voor Communicatie over Young Event Professional Joyce Hellebrand:
“Je merkt toch wel dat de vooropleiding en de ervaring die zij al heeft heel veel toegevoegde waarde brengt, omdat zij echt heel snel zelfstandig dingen heeft opgepakt. Ook heeft zij verbeteringen ingebracht en eigenlijk bijna van begin af aan kon zij redelijk zelfstanding aan het werk gaan. Ik durfde al na enkele dagen taken bij haar neer te leggen. Ik ben echt heel positief verrast, we hebben een hele goede uitgekozen. En tot zover ben ik daar alleen maar heel blij mee”.

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top