Menu

Nieuws

Werkkostenregeling nog altijd onbekend

29-06-2011

Op verzoek van IDEA is gevraagd naar het gebruik van de nieuwe werkkostenregeling bij personeels- en zakelijke evenementen. De uitkomsten hiervan zijn opmerkelijk. Slechts een klein aantal managers zegt nu al gebruik te maken van de regeling: 9% bij personeelevenementen en 8% bij zakelijke evenementen. Twee derde van hen denkt echter dat het gebruik van de werkkostenregeling geen invloed heeft op het personeelsbeleid of -budget.

Een tweede bijzondere uitkomst is dat een meerderheid van de managers aangeeft niet bekend te zijn met de nieuwe werkkostenregeling: 40% van de managers personeelsevenementen en 57% van de zakelijke eventmanagers zegt de regeling helemaal niet te kennen. Alle voorlichting en communicatie ten spijt is de nieuwe werkkostenregeling dus nog steeds een grote onbekende voor veel managers. 

Uitgesteld negatief effect 
IDEA heeft bij verschillende gelegenheden gewezen op de mogelijk negatieve effecten van de werkkostenregeling voor de evenementenbudgetten. ‘Deze regeling treft alle werkgevers in Nederland en de evenementenbureaus zelfs dubbel: omdat ze werkgever zijn én omdat hun opdrachtgevers minder te besteden zullen hebben als gevolg van die regeling,’ constateerde voorzitter Gerben Plasmeijer al in juni 2010 in deze nieuwsbrief. 
Dat de ondervraagde managers nu nog uitgaan van geen invloed op de budgetten, wil zeker niet zeggen dat het allemaal wel mee zal vallen. Integendeel, het verwachte negatieve effect kan de branche – opdrachtgevers en bureaus – met terugwerkende kracht treffen als er aan het einde van dit jaar afgerekend moet worden bij de Belastingdienst. Voldoende reden voor elke zakelijke eventmanager en manager personeelsevenementen om zich in deze materie te verdiepen.

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top