Menu

Nieuws

Waarschuwingen acquisitiefraude identiteitsgegevens

12-06-2013

Vanuit VNO-NCW en MKB Nederland ontvingen wij deze waarschuwingen. Acquisitiefraude identiteitsgegevens, partij doet zich voor als KvK. En ongewenste jacht op uw gegevens door www.werkgeversvereniging.nl. Let op en lees onderstaand aanvullende informatie.

Acquisitiefraude identiteitsgegevens, partij doet zich voor als KvK
Er gaat een frauduleuze mailing rond van een partij zich voordoet als de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel benadrukt met klem dat deze brief niet van hen afkomstig is en vraagt ondernemers extreem alert te zijn en geen gehoor te geven aan de oproep in deze brief. Er is inmiddels actie ondernomen om de fax te blokkeren. Ondernemers die al hebben gereageerd wordt geadviseerd aangifte te doen bij de politie en het te melden bij de Fraudehelpdesk (www.fraudehelpdesk.nl) per mail of brief en daar een kopie van te bewaren. Dit kan van waarde zijn mocht er later naar voren komen dat gegevens misbruikt zijn.

Ongewenste jacht op uw gegevens door www.werkgeversvereniging.nl 
Ondernemers ontvangen ongevraagd e-mail van info@werkgeversvereniging.nl waarin er van wordt uitgegaan dat men is aangesloten bij een bepaalde brancheorganisatie. Gevraagd wordt een review te schrijven over deze brancheorganisatie. Ook mag men dan de eigen onderneming gratis aanmelden met naam, adres, telefoonnummer, email, internet, trefwoorden, logo en een stukje tekst. Dat lijkt in deze tijd een leuk aanbod… Enig achtergrondonderzoek leert echter dat de directeur van deze organisatie geassocieerd kan worden met organisaties en personen waarover regelmatig klachten/vragen bij Steunpunt Acquisitiefraude, de Fraudehelpdesk, VNO-NCW en MKB-Nederland  zijn binnenkomen en waarover de koepels adviseren aangifte te doen wegens “bewuste misleiding” (Wetboek van Strafrecht). Als brancheorganisatie verzekeren wij u geen enkel contact te hebben of te hebben gehad met werkgeversvereniging.nl en zeer zeker geen opdracht te hebben gegeven tot een review. Samen met VNO-NCW en MKB-Nederland adviseren wij u voorzichtig te zijn met identiteitsgegevens van uzelf en uw onderneming. Daar hoort het advies bij om niet in te gaan op dergelijke verzoeken. Ondernemers die al hebben gereageerd wordt geadviseerd dit te melden bij de Fraudehelpdesk (www.fraudehelpdesk.nl) per mail of brief en daar een kopie van te bewaren tezamen met de mail waarin staat dat vermelding gratis is. Gegevens Fraudehelpdesk: www.fraudehelpdesk.nl en emailinfo@fraudehelpdesk.nl

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top