Menu

Nieuws

Verhoging btw-tarief voor artiesten

10-05-2011

Bij het inhuren van kunstenaars en artiesten voor (bedrijfs)evenementen moet voortaan rekening gehouden worden met het hogere btw-tarief van 19%. Vooral voor opdrachtgevers die geen btw kunnen verrekenen – zoals overheden, banken en verzekeraars – is deze wijziging een flinke financiële tegenvaller. De wijziging in het btw-tarief gaat in per 1 juli 2011.

Achtergrond 
In de 2e Nota van wijziging op het Belastingplan 2011 schrijft staatssecretaris Weekers dat het kabinet Rutte meer aandacht wil schenken aan de verdiencapaciteit van cultuur en culturele instellingen en kunstenaars wil stimuleren meer ondernemend te worden en een groter deel van hun inkomsten zelf te verwerven. 
‘Hierbij past het naar de mening van het kabinet niet meer om een uitzonderingspositie, zijnde een verlaagd tarief voor podiumkunsten, voor deze sector in stand te houden. Podiumkunsten worden daarom onder het algemene btw-tarief van 19% gebracht. Onder podiumkunsten vallen de volgende diensten: het verlenen van toegang tot muziek- en toneeluitvoeringen (bijvoorbeeld opera’s, operettes, dansen, musicals en lezingen) en het optreden door uitvoerende kunstenaars.’ 

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top