Menu

Nieuws

Richtlijn Pakketreizen; extra optie insolventiedekking

02-07-2018

Als eventbureau had je tot voor kort niets te maken met de Richtlijn Pakketreizen. Dat is per 1 juli 2018 flink veranderd. Vanaf dat moment ben je namelijk, zodra je 2 of meer ‘reisdiensten’ aanbiedt, geen bemiddelaar meer maar een reisorganisator die een pakketreis aanbiedt. Tijdens onze recente sessie en in de follow-up daarvan, berichtten wij de leden al over de opties voor het afdekken van het insolventie risico. Per vandaag is er, naast de eerder genoemde SGRZ en STO Garant, een derde optie: GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators). Zie onderstaande informatie en het document in het document het besloten ledendeel.

Naast SGRZ en STO Garant biedt vanaf vandaag ook de GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) dekking tegen insolventie en repatriëring voor event- en incentivebureaus. We hebben de belangrijkste informatie met betrekking tot dekking en voorwaarden voor je samengevat.

Belangrijkste om te weten:

  • Alleen pakketreizen (geen gekoppelde reisarrangementen)
  • Maximale omzet onderneming 1 miljoen
  • Kosten: inschrijving € 400,-, jaarlijkse bijdrage 0,125% over risicodragende omzet en € 15,- per boeking tot maximaal € 10.000. Voor elke € 10.000 erbij, komt er € 15,- extra bij

 

Alternatief voor de kleine bureaus of degene met een incidentele incentive dus.

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top