Menu

Nieuws

Opdrachtgevers van IDEA: verzekert u!

18-02-2011

Boegbeeld van zekerheid – een van de pijlers van IDEA – is de IDEA-evenementenverzekering. Van deze uitgebreide annuleringsverzekering kunnen alleen opdrachtgevers van IDEA-bureaus gebruik maken. In de praktijk komt het echter nog steeds voor dat een opdrachtgever afziet van het afsluiten van deze verzekering.

‘Het blijft ongelofelijk belangrijk om je evenement goed te verzekeren. Zeker in de onzekere tijden waarin we leven. En dan heb ik het niet alleen over de economisch onzekere tijden, op alle fronten zijn onvoorziene omstandigheden denkbaar die kunnen leiden tot annulering van een evenement of delen daarvan. Denk maar aan de sneeuw van deze winter of de aswolk vorig jaar. Maar ook een locatie die afbrandt, een zieke topartiest of een overlijden binnen de directie van het feestvierende bedrijf betekenen – naast persoonlijk leed – vaak een heleboel kosten. Daar kun je je gewoon tegen verzekeren via de IDEA-evenementenverzekering en de aanvullende dekkingen die mogelijk zijn.’ 

Anders dan andere 
Wat de IDEA-verzekering uniek maakt, is dat deze alleen voor opdrachtgevers van IDEA-leden geldt. Hij kan met andere woorden alleen door of via IDEA-leden worden afgesloten. 
Wat ook anders is dan bij andere bestaande verzekeringen, is dat de IDEA-evenementenverzekering bestaat uit een mantelovereenkomst waarin duidelijk omschreven staat in welke situatie dekking plaats heeft. Andere, individuele verzekeringspolissen bevatten vaak een enorme lijst van limitatieve opsommingen met de bijbehorende dekkingen en uitsluitingen. 
Qua premiekosten is de IDEA-verzekering concurrerend met elk ander verzekeringsproduct in deze branche. Zeker nadat IDEA in 2009 de premie substantieel omlaag bracht. (Lees: IDEA-evenementenverzekering wordt goedkoper ) 
De IDEA-verzekering is bovendien zeer gebruiksvriendelijk: het IDEA-lid kan deze in de meeste gevallen zelf online afsluiten. 

Wat is de IDEA-evenementenverzekering? 
Met deze verzekering kunnen IDEA-leden zorgen voor het afdekken van (vrijwel alle) financiële risico’s die hun opdrachtgevers lopen bij de organisatie en uitvoering van evenementen. Gedekt zijn de kosten van onvrijwillige annulering of voortijdige afbreking van evenementen, onder de voorwaarde dat de verzekerde daar zelf niet de hand in heeft gehad en dat het niet gaat om een van de vastgelegde uitsluitingen. Ook biedt de verzekering dekking in het geval van onvoorziene insolventie van het IDEA-bureau dat het betreffende evenement organiseert. 

De IDEA-evenementenverzekering kan desgewenst nog uitgebreid worden met een stormdekking of een dekking voor extreme weersomstandigheden. Daarnaast kan, naar behoefte en naargelang de aard van het evenement, gekozen worden voor aanvullende verzekeringen zoals de ongevallen-, casco- en aansprakelijkheidsverzekering. 

De IDEA-evenementenverzekering is een mantelovereenkomst, ontwikkeld door IDEA in samenwerking met VDS Risicobeheer en Nationale Nederlanden. 

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top