Menu

Nieuws

Nieuwe samenwerking met evenementopleidingen in Nederland

19-09-2011

Van certificering naar partnership. IDEA wil de samenwerking met de eventopleidingen gaan herijken en opnieuw invullen. Bedoeling is dat werkveld en onderwijsveld partners worden en elkaar wederzijds gaan beïnvloeden. Het plan voor de nieuwe vorm van samenwerking wordt tijdens de eerstvolgende IDEA-docentendag – op 24 november 2011 – gepresenteerd.

‘Bij de vorige docentendag hebben we geïnventariseerd waar de onderwijsinstellingen behoefte aan hebben,’ zegt verantwoordelijk bestuurslid Frank Beekwilder. ‘Dat heeft ons veel nieuwe inzichten opgeleverd. Met die input hebben we een nieuwe koers bepaald ten aanzien van kennisuitwisseling en -ontwikkeling.’ 

IDEA Partnership 
In het nieuwe plan ‘IDEA Partnership’ kunnen (HBO-)onderwijsinstellingen partner van IDEA worden. Als partner betalen zij een vastgesteld bedrag per jaar en kunnen zij gebruikmaken van vier educatieve diensten die IDEA biedt: sprekersdatabase, IDEA-certificaten, IDEA-colleges en docentendagen. 

De sprekersdatabase is gevuld met bureaueigenaren en -medewerkers die zich hiervoor beschikbaar hebben gesteld. Via de website van IDEA kunnen partners in deze database op zoek gaan naar bijvoorbeeld een interessante gastdocent voor één optreden of een aantal bijdragen in een compleet lesblok. 

De IDEA-certificering zoals we die kenden, gaat op de schop. In plaats van één certificaat voor een gehele opleiding, komen er verschillende certificaten voor onderdelen van evenementopleidingen. 

De IDEA-colleges voor IDEA-leden worden ook toegankelijk voor de partners. De colleges bieden state-of-the-art kennis van zaken op uiteenlopende gebieden. 

Het succesvolle format van de docentendagen blijft gehandhaafd. Laagdrempelig contact tussen werk- en onderwijsveld is hierbij het primaire doel, tegelijkertijd faciliteert IDEA hiermee een unieke gelegenheid tot ontmoeting tussen vakgenoten. Nieuw is dat partners meer inbreng kunnen krijgen als medeorganisator van een docentendag. 

Win-win 
‘Met deze vernieuwingen hopen we een win-winsituatie te creëren,’ zegt Frank Beekwilder. ‘Enerzijds komen we ermee tegemoet aan de wensen van de onderwijsinstellingen. Anderzijds bieden de verschillende onderdelen veel voordelen voor zowel de scholen als voor IDEA en haar leden. Zo’n sprekersdatabase bijvoorbeeld is interessant voor docenten en studenten, want actueler en praktijkgerichter bestaat niet. Maar als je als gastdocent studenten laat brainstormen voor een pitch, levert je dat waarschijnlijk tal van nieuwe ideeën op.’ 

Om vorm en inhoud te geven aan de nieuwe certificaten zal nauw worden samengewerkt met de opleidingen. ‘In het lopende studiejaar willen we de onderdelen van de verschillende eventopleidingen in kaart gaan brengen, met behulp van een template dat de scholen zelf invullen. Studenten die een studieonderdeel afronden, verdienen daarmee een certificaat. Wie meer of zwaardere onderdelen volgt, ontvangt een certificaat van meer gewicht.’ 

Details IDEA-docentendag 
Datum: 24 november 2011 
Tijd: 10.00 – 14.00 uur 
Locatie: Zijdebalen Theater, Zeedijk 6, Utrecht 


------------------------------------


 

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top