Menu

Nieuws

NIDAP voorzichtig postitief over herstel markt

29-06-2011

Het herstel van de markt voor bedrijfsevenementen zal toch echt nog even op zich laten wachten

Deze conclusie valt te trekken uit de resultaten van de jaarlijkse NIDAP-monitor van de markt, die in de eerste helft van dit jaar werd uitgevoerd. De cijfers over de periode 2008-2010 laten – zowel voor de zakelijke als de personeelsevenementen – een vaak dramatische daling van de gemiddelde budgetten zien, maar in de meeste gevallen ook een lichte stijging in het jaar 2010. 
Dat betekent echter niet dat de budgetten al weer in de buurt komen van het niveau van voor de crisis, verre van dat. NIDAP concludeert dan ook dat bedrijven nog steeds de hand op de knip houden. Desondanks is er, door de lichte stijging van de budgetten in 2010, toch reden voor een licht optimistische prognose voor 2011. 

Meer eenmalige grote personeelsfeesten in 2010 
De managers die een stijging rapporteerden van hun evenementenbudget, is gevraagd naar de belangrijkste redenen voor die stijging. Dat leverde opvallende uitkomsten. Bij een op de drie bedrijven bleek een stijging van het budget voor personeelsevenementen vooral het gevolg te zijn van een eenmalig groot feest in 2010. Maurice Hartog, bestuurslid IDEA: ‘Misschien mag je hieruit wel afleiden dat een zeker sentiment een rol speelt. Na de crisisjaren hebben kennelijk nogal wat bedrijven eenmalig een grote bijeenkomst voor hun personeel op de agenda gezet.’ 

Minder budget voor zakelijke evenementen bij grote bedrijven 
Een stijging van het gemiddelde budget voor zakelijke evenementen bleek bij bijna de helft van de bedrijven veroorzaakt te worden doordat er in 2010 meer evenementen werden georganiseerd. Dit gegeven past bij de constatering van een licht herstel op de zakelijke evenementenmarkt. 
Dat geldt dan weer niet voor de grootste bedrijven, met meer dan 500 werknemers. Daar daalde het gemiddelde budget nog verder in 2010. Als belangrijkste redenen daarvoor werden genoemd: ‘minder evenementen’ en ‘bezuinigingen’. 


Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top