Menu

Nieuws

Kennisdossier Richtlijn Pakketreizen

14-06-2018

Als eventbureau had je tot voor kort niets te maken met de Richtlijn Pakketreizen. Dat gaat per 1 juli 2018 flink veranderen. Vanaf dat moment ben je namelijk, zodra je 2 of meer ‘reisdiensten’ aanbiedt, geen bemiddelaar meer maar een reisorganisator die een pakketreis aanbiedt. Omdat de gevolgen van deze nieuwe wetgeving verstrekkend zijn en ook gelden voor eventbureaus, hebben CLC-VECTA en IDEA gezamenlijk een kennissessie georganiseerd. Die kennis is gebundeld in een kennisdossier. Naast een toelichting op het wettelijk kader, vind je voorbeelden / casussen en reiken we oplossingen aan die je kunnen helpen om te kunnen voldoen aan je wettelijke verplichtingen. Ook aanverwante thema’s zoals de reisbureauregeling en verzekeringen komen aan bod.

Het kennisdossier is via het besloten ledendeel voor leden beschikbaar en bevat: 

  • Toelichting Richtlijn Pakketreizen door DVAN
  • Insolventiedekking & repatriëring via SGRZ
  • Insolventiedekking & repatriëring via STO Garant
  • Reisbureauregeling voor de eventbranche door BDO (zie ook factsheet website, samengesteld in samenspraak met KPMG Meijburg)
  • Verzekeren van events en incentives door Klap

Ook de verhoging van het lage BTW-tarief kwam tijdens de sessie aan bod. De aankondiging vanuit KPMG Meijburg is ook downloadbaar. 

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top