Menu

Nieuws

IDEA sorteert voor op nieuwe bloeiperiode

25-09-2012

Elke branchevereniging zal er wel bij varen: regelmatig vers bloed in de bestuur gelederen. Bij IDEA treedt bij haar 10-jarig bestaan alweer de 3e generatie leden aan die plaats gaan nemen in het IDEA-bestuur. Op 25 september 2012 zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering drie nieuwe bestuursleden geïnstalleerd: Bart Smulders (MOVE), Xander Kranenburg (Live Solutions) en Ivo van den Belt (De Vries + Partners). Met hun aantreden sorteert IDEA voor op een nieuwe periode van verenigingsbloei.

Portefeuilleoverdracht

Xander Kranenburg krijgt in het bestuur de nieuwe portefeuille Innovatie toebedeeld. Het IDEA-bestuur heeft deze kortgeleden toegevoegd. Met deze focus op innovaties in de branche bieden we leden het voordeel dat zij via IDEA goed op de hoogte gehouden worden van de nieuwste ontwikkelingen.

Ivo van den Belt neemt de portefeuille Verzekeringen, Wet- en regelgeving over van aftredend bestuurslid Dorine van der Bruggen. Bart Smulders krijgt de portefeuille Bijeenkomsten en volgt daarmee aftredend bestuurslid Rein Korthals Altes op.

IDEA bedankt Dorine en Rein voor alle tijd en energie die zij in de afgelopen jaren hebben gestoken in de vereniging en voor de resultaten die dankzij hen zijn bereikt.

 

Voornemens nieuwe bestuursleden

De IDEA-leden stemden unaniem voor de drie kandidaten, die zich tijdens de ALV in de vergaderaccommodatie van de Efteling presenteerden. Het is hun gezamenlijke ambitie om van IDEA in de komende jaren een nog sterker merk te maken. Zoals de afgelopen crisisjaren hebben laten zien, is een sterke en bloeiende branchevereniging de beste basis om gezamenlijk problemen het hoofd te kunnen bieden.

Xander Kranenburg benadrukt bijvoorbeeld de waarde van de gezamenlijke kennis, ervaring en creativiteit van de IDEA-leden: “Mijns inziens is dat de ideale katalysator voor innovatie in onze branche.” In aansluiting daarop streeft Ivo van den Belt naar een sterkere stem voor de branche als collectief. “Bijvoorbeeld bij (overheid)besluiten die ons allemaal – ondernemer, werkgever en opdrachtnemer – raken.” Bart Smulders, ten slotte, heeft zich ten doel gesteld om in zijn bestuursperiode te zorgen voor bijeenkomsten “die geen enkel IDEA-lid zal willen missen.”


Wijziging in verenigingsmanagement

Met de ambities van het bestuur in deze nieuwe samenstelling is er ook behoefte aan vernieuwing van het verenigingsmanagement. Daarom is tijdens de ALV van 25 september ‘12 nog een nieuw gezicht gepresenteerd: Maarten Schram wordt de nieuwe verenigingsmanager van IDEA. Hij zal per 1 oktober 2012 het stokje overnemen van Niels Bouwman die deze spilfunctie sinds mei 2011 bekleedde. Het bestuur van IDEA dankt Niels voor zijn inzet in de afgelopen 1,5 jaar.

Maarten Schram werkte ruim 11 jaar aan de 'bureaukant' en kent de branche en de huidige dynamiek daarin als geen ander. "Deze uitdaging ga ik natuurlijk graag aan. Ik hoop een waardevolle bijdrage aan IDEA te kunnen leveren op drie vlakken: faciliteren van de bestuursleden om samen resultaten te realiseren op de verschillende portefeuilles, verbinden van de leden (intern) en relaties (extern) met de vereniging en (mede) een gezicht zijn voor de vereniging. Het is mijn doel daarbij om IDEA en haar leden de toegevoegde waarde van het 'verenigd zijn' optimaal te laten ervaren en benutten."

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top