Menu

Nieuws

IDEA presenteert uitkomsten NIDAP-IDEA Evenementenonderzoek 2012

16-11-2012

NIDAP verzorgt al ruim elf jaar de monitor van de zakelijke evenementen- industrie: het NIDAP Evenementenonderzoek. Dit is het enige representatieve continue onderzoek in Nederland naar bedrijfsevenementen. In het NIDAP/IDEA Evenementenonderzoek lopen sinds 2011 specifieke IDEA- vragen mee die zicht geven op hoe er in de verschillende deelmarkten wordt omgegaan met het uitbesteden van externe en interne bedrijfsevenementen.

De voortdurende recessie leidt er in alle marktsectoren toe dat evenementen selectiever worden ingezet in de marketingmix. Opdrachtgevers hebben minder te besteden en zijn zich daardoor meer bewust van de accountability van hun zakelijke en personeelsevenementen. IDEA beschouwt dit effect als de ‘andere kant van de medaille van de crisis’ en constateert dat er een tendens is naar meer inhoudelijke evenementen.

IDEA en haar leden sluiten aan bij deze behoefte zo blijkt. Opdrachtgevers die bekend zijn met brancheorganisatie IDEA kiezen vaker dan andere voor het werken met een bureau. Hun argumenten voor een IDEA-bureau: ontzorgen, creativiteit en originaliteit. Circa 55% van alle opdrachtgevers heeft in 2012 gewerkt met een IDEA-bureau, waarbij ruim de helft aangeeft dat zij uitsluitend werken met IDEA-bureaus. 


 

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top