Menu

Nieuws

Evaluatie reisbureauregeling en controles belastingdienst

08-09-2017

Op dit moment wordt de reisbureauregeling in opdracht van de Europese Commissie door KPMG Meijburg geëvalueerd. Daarnaast bereiken verschillende signalen ons en KPMG Meijburg, dat zowel in Nederland als daarbuiten, de Belastingdienst de controles intensiveert en zich in toenemende mate ook focust op de juiste naleving van de Reisbureauregeling. Check de update van de factsheet via onderstaande link.

Het onderzoek van KPMG Meijburg richt zich op eventuele verschillen en knelpunten en oneerlijke concurrentie vanuit buiten de EU. KPMG zal een advies uitbrengen aan de Europese Commissie, waarna op termijn mogelijk aanpassingen kunnen worden verwacht. Op dit moment is daarover echter nog geen duidelijkheid en geldt de reisbureauregeling van rechtswege. IDEA houdt nauw contact met KPMG Meijburg in Nederland en zal haar leden informeren indien er nieuws is. 

Factsheet Reisbureauregeling
, update september 2017. 

IDEA biedt samen met KPMG Meijburg de Quickscan Reisbureauregeling aan. Met de btw quickscan beoordeelt KPMG Meijburg in hoeverre de reisbureauregeling op uw onderneming van toepassing is, en of de btw-positie van uw bedrijf of instelling daarbij optimaal is. Zij analyseren daarnaast of uw btw-administratie en btw-aangiften een controle door de Belastingdienst goed zullen doorstaan.

 

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top