Menu

Nieuws

Eurobest Londen; een boost voor de creative industry (terugblik)

05-12-2017

Eurobest gaf een brede kijk op de creative industry van Europa anno nu en belichtte ons vakgebied vanuit verschillende invalshoeken. Kleinschalig van opzet, sterk inhoudelijk in programma, informeel qua sfeer, verfrissend en verdiepend in alle opzichten. Zo kijk ik terug op Eurobest. Het is ondoenlijk verslag te doen van alles dat ik heb gezien, gehoord en beleefd. In het kort zijn dit de zaken die zijn blijven resoneren. Zie onderstaand verslag en vlogs op de IDEA Inspiratieblog.

In het sterk bewegende marcom domein klinkt dit bekend: every time you put your foot down, the sand pattern totally changed. Meebewegen, bij blijven, innoveren, je verdiepen en verbreden is dus een must. Het creëren van momenten voor merken en organisaties met hun doelgroep(en); creating moments. Daar draait het om. Ook - of misschien wel juist - bij live communicatie. Vertaal je verhaal door naar de diverse platformen en daar bewegende doelgroepen: curate your story to the various platforms and audiences. En dit waren de absolute trend begrippen tijdens de drie dagen: meaningful, sustainable & authentic. Het creëren van werk dat blijft hangen, beklijft en langer stand houdt: create enduring & long lasting work. Werk met een boodschap en een nalatenschap.

AR (augmented reality) kwam, absoluut als grootste trend, in veel (award winning) campagnes terug. Daarnaast is kunst van onschatbare waarde als inspiratiebron en zou een veel grotere rol kunnen (moeten) vervullen in ons dagelijks leven.

Tot slot werd de kracht van live wederom bewezen. Een event in het format van eurobest is van grote toegevoegde waarde en genereert een boost voor ons vakgebied (en voor de deelnemer natuurlijk ook). Aldus het eurobest jury panel: events like eurobest are pushing our industry forward, by sharing knowledge and insights and meeting people from many cultures. Tot volgend jaar?!

Check hier de vlogs

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top