Menu

Nieuws

Eerste docentendag 2011

14-03-2011

Kennis is een van de drie pijlers onder het merk IDEA. Daarmee wordt zowel gedoeld op de vakkennis die bij alle IDEA-bureaus te vinden is, als op de kennisuitwisseling en –ontwikkeling die IDEA zelf realiseert. Onder andere tijdens de IDEA docenten(mid)dagen wordt hieraan vorm en inhoud gegeven. Op 21 april wordt in NEMO Amsterdam weer de eerste docentendag van 2011 georganiseerd.

De docentendagen zijn toegankelijk voor alle Hbo-onderwijsinstellingen die eventopleidingen verzorgen, al dan niet door IDEA gecertificeerd. Voor 21 april hebben zich veertien deelnemers aangemeld die samen zeven instellingen vertegenwoordigen. Deze eerste docentendag zal geheel in het teken staan van het updaten van de relaties met de onderwijsinstellingen. 

Open gesprek 
‘We willen deze docentendag vooral gebruiken om te horen wat er speelt bij de instellingen,’ zegt bestuurslid Frank Beekwilder, die ‘educatie’ in zijn portefeuille heeft. ‘Waar hebben zij behoefte aan en hoe kunnen we elkaar optimaal faciliteren? Hoe gaan we verder met de certificering? Hoe zorgen we voor een waardevolle relatie tussen het werkveld en het onderwijsveld? Wat verwacht het onderwijsveld van de docentendagen? Over die vragen gaan we een open gesprek voeren met elkaar. Afhankelijk van de input van de instellingen zal IDEA een nieuwe koers kunnen bepalen ten aanzien van kennisuitwisseling en – ontwikkeling.’ 

Sprekersdatabase 
De verschillende mogelijkheden om kennis te delen, zullen zeker aan de orde komen. Kennisdeling vindt sowieso plaats tijdens de docentendagen zelf: meestal is een of meer IDEA-leden aanwezig om bijzondere cases te presenteren. Bovendien biedt de bijeenkomst ook een platform voor de docenten om onderling kennis en ideeën uit te wisselen. 
‘Verder denken we nu aan het opzetten van een sprekersdatabase waarin IDEA-leden participeren. Aangesloten onderwijsinstellingen zouden dan bijvoorbeeld daaruit sprekers kunnen selecteren die gastcolleges kunnen geven. Als daar belangstelling voor is bij de instellingen, gaan we later dit jaar IDEA-leden oproepen om zich hiervoor aan te melden,’ aldus Frank Beekwilder. 

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top