Menu

Nieuws

Aanpak Bedrijfsevenementenonderzoek 2011

29-06-2011

Voor het bedrijfsevementenonderzoek 2011 heeft het NIDAP 260 managers personeelsevenementen en 210 zakelijke eventmanagers bereid gevonden hieraan mee te doen.

De verdeling van de respondenten naar bedrijfsgrootte is te zien in de tabellen met steekproefverdelingen. Universum staat daarbij voor: het werkelijk aantal bedrijven van deze omvang in Nederland. 

 
Hieruit is af te leiden dat er naar verhouding meer grote bedrijven in beide steekproeven zaten. Voor de rapportage heeft het NIDAP de uitkomsten gewogen naar de werkelijke verhoudingen in het universum. 

Ook de representativiteit van de steekproeven naar bedrijfstak is onderzocht. Hieruit blijkt dat er een lichte oververtegenwoordiging was van bedrijven uit de financiële dienstverlening en ICT- & Media. Ook hierop heeft een weging van de uitkomsten plaatsgevonden naar de werkelijke verhoudingen. 

De managers zijn telefonisch geïnterviewd over de door hen georganiseerde evenementen in 2010. In de uitgebreide interviews kwamen verschillende thema’s aan de orde, waaronder: de ontwikkeling in de budgetten, veranderingen in de organisatiefrequentie van de verschillende eventtypen en verschillende aspecten van de inschakeling van evenementenbureaus en andere partijen. 

Het eindrapport van het NIDAP Bedrijfsevenementenonderzoek 2011 is inmiddels opgeleverd. 

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top