Menu

Nieuws

8e EventMonitor toont groei eventbudget

06-08-2014

96% van de bedrijven verwacht dat hun budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk zullen blijven. Het vertrouwen in de markt stijgt en de crisis lijkt achter de rug. Dat blijkt uit de resultaten van de 8ste EventMonitor. Er is meer (goed) nieuws. Lees onderstaand bericht en download gratis het volledige rapport!

Nederland vs. België
In de vergelijking tussen België en Nederland zien we dat vooral de Nederlandse bedrijven meer events organiseren. In België stijgt dan weer bij 29% van de opdrachtgevers het budget, daar waar in Nederland 43% van de ondervraagden aangaf het budget per event te laten dalen. Belgen leggen meer de nadruk op kwaliteit dan op kwantiteit. De catering neemt een grote hap uit de Belgische budgetten.

Budget per persoon in de lift 
Het budget per persoon dat bij evenementen wordt gespendeerd, stijgt opnieuw. Vooral events die voorheen met 50 euro of minder per persoon werden georganiseerd (vorig kwartaal nog 40% van de events), gaan nu door met een budget van 60-70 euro per persoon. Op dit moment geeft 65% van de opdrachtgevers meer dan 50 euro per persoon uit.

Kortere 'lead time' 
52% van opdrachtgevers schiet pas minder dan 3 maanden voor het event plaatsvindt, uit de startblokken. Een stijging met 10% t.o.v. de vorige bevraging. 86% van alle opdrachtgevers starten met de voorbereidingen minder dan 6 maanden op voorhand. Opdrachtgevers wachten tot de allerlaatste moment om te beslissen. De eventsector speelt hier flexibel op in, maar dat heeft helaas tot gevolg dat opdrachtgevers eraan wennen dat het ook last-minute kan. Dat maakt het moeilijk om de ‘lead time’ de komende jaren weer op normaal niveau te krijgen. Iets waar de branche alert voor moet zijn.

Er is meer

We hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er bovenuit steekt of iets in te halen heeft.

Over EventMonitor

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

Download gratis EventMonitor

Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?

Download nu het volledige rapport (t.w.v. 199 euro) helemaal gratis!

Nieuws

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: archief

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 287

Top