Menu

Masterclasses

Om een bijdrage te leveren aan de professionele ontwikkeling van de bureaus stelt IDEA zich ten doel om de huidige generatie evenementen organisatoren te trainen en verder op te leiden door middel van een Masterclass programma.

IDEA Masterclasses: verfrissend, prikkelend en inspirerend.

De IDEA Masterclasses zijn kleinschalige inspiratiebijeenkomsten waarin specifieke elementen uit ons vakgebied nader worden toegelicht door uiteenlopende specialisten.

2018
IDEA Masterclass 'on tour' #1 "Let's Talk Live" | 6 februari 2018 | Hogeschool Utrecht

IDEA Masterclass 'on tour' #2 | nader te bepalen datum najaar 2018 | Hogeschool van Amsterdam

2017
De bekende en goed gewaardeerde IDEA Masterclass, is in 2017 in een nieuw jasje gestoken: IDEA Masterclass 'on tour'! Bij én i.s.m. onze partner hogescholen bieden wij in het voor- én najaar een inspirerend masterclass programma. Wij mikken op een prikkelende kruisbestuiving tussen het werkveld en de nieuwe generatie. Gedurende een gevarieerd middagprogramma worden de deelnemers getrakteerd op verschillende interessante masterclasses en interactieve workshops.

IDEA Masterclass 'on tour' #1 | 8 juni 2017 | Inholland Haarlem

IDEA Masterclass 'on tour #2 "LIVE&Digital" | 4 oktober 2017 | Fontys

2016
IDEA Masterclass #1: Succesvol inzenden voor awards
Deze masterclass werd verzorgd door IDEA leden Maarten Hogenhuis (Xsaga), Victor Neyndorff (Move) en verenigingsdirecteur Maarten Schram. De sessie op 11 mei 2016 bracht de deelnemers van barrières naar inzicht en kansen. Mooi moment aan de vooravond van inzending voor European Best Event Awards, Eventex en de Gouden Giraffe.  

IDEA Masterclass #2: De kracht van muziek/muziek en het brein
Op 13 mei deelde Willemijn van Hussen van IDEA partner BlueLuna haar visie op de kracht van muziek en entertainment tijdens events en de kracht van authentiek talent. Aansluitend waren wij deelgenoot van Op de Huid van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, met een lezing over Muziek en het Brein door Henkjan Honing en aansluitend een unieke muzikale show. 

IDEA Masterclass #3: Superhelder
Op dinsdag 27 september nam het duo MIER (bekend van bedrijfscabaret en dagvoorzitterschap), tijdens een masterclass in Theater Amsterdam, mee in hun nieuwe programma SuperHelder. Dit ws door vertaald naar een no-nonsense masterclass, waarbij de deelnemers in één ochtend van angst naar vertrouwen, van reactief naar pro-actief en van behoud naar creëren gingen. 

2015
IDEA Masterclass #1: Branding 
De eerste masterclass van dit jaar werd verzorgd door en bij partner hogeschool HKU. Kortom, 'back to school'! Designthinker Cor Noltee verzorgde een prikkelende masterclass over 'branding' aan de hand van het boek "Zag" van auteur Marty Neumeier. De masterclass kon rekenen op 27 deelnemers van 16 IDEA bureaus en een student van een partner hogeschool. 

IDEA Masterclass #2: Presenteren als een Ted Talk
Op woensdag 9 september gaf Rutger Mollee van Speak to Inspire een masterclass over presenteren als een TED-talk. In Het Sieraad in Amsterdam waren ruim 30 deelnemers, 1 docent en 2 studenten van partner hogescholen aanwezig. 

IDEA Masterclass #3: PowerPoint voorbij
De derde masterclass van dit jaar, op donderdag 12 november jl., betrof een praktisch vervolg op masterclass #2 tevens verzorgd door Speak to Inspire. In Restaurant Eerste Klas op Amsterdam CS waren ruim 30 deelnemers, inclusief 2 partner hogescholen aanwezig. 

2014
IDEA Masterclass #1: Toegevoegde waarde van catering en gastvrijheid
Op 4 maart jl. gaf Milo Berlijn van Trainmark een masterclass over de toegevoegde waarde van catering en gastvrijheid in events. In de Philharmonie in Haarlem waren 20 deelnemers van 12 IDEA bureaus en 2 studenten van partner hogescholen aanwezig. 

IDEA Masterclass #2: Social Media voor evenementenbureaus
Op maandag 2 juni jl. gaf Gerrit Heijkoop van HCIBS (How Can I Be Social) een masterclass over social media voor evenementenbureaus. In Taets Art & Event Park, Zaandam waren 30 deelnemers van 20 IDEA bureaus en 3 studenten van partner hogescholen aanwezig.

IDEA Masterclass #3: Risicomanagement van events
Op dinsdag 16 september gaven Michiel Bredius van Klap VerzekeringenRene Halfens van Van As Advocaten en Marianne Mulder van MCM Veiligheidsconcept een masterclass over risicomanagement van events. In het Zuiderstrandtheater in Den Haag waren 20 deelnemers van 9 IDEA Bureaus en 5 studenten van partner hogescholen aanwezig. 

2013
IDEA Masterclass #1: Storytelling
Op 13 mei jl. gaf Roy Grunewald een masterclass Storytelling. 
In het NBC waren 50 deelnemers vanuit 20 IDEA bureaus aanwezig.

IDEA Masterclass #2: Conceptmanagement
Op 10 juni jl. gaf Edwin Kool een masterclass Conceptmanagement.
In de Melkweg waren 30 deelnemers vanuit 15 IDEA Bureaus aanwezig.

IDEA Masterclass #3: Overtuigen & Inspireren
Op 3 december jl. gaf Wieke van Pelt een masterclass/workshop Overuigen & Inspireren.
In Muziekgebouw aan 't IJ waren 25 deelnemers vanuit 15 IDEA Bureaus aanwezig. 
De catering werd verzorgd door Verhaaf Party Catering

Top