Menu

IDEA Talent Scout

Hoe onderscheid je je in de massa van vers afgestudeerde professionals die jaarlijks de eventmarkt bestormen? En hoe krijg je als bureau zicht op de kandidaten die beschikken over echte excellence? Om een antwoord te bieden op die vragen heeft IDEA in samenspraak met de partner Hogescholen het programma IDEA Talent Scout ontwikkeld. Op 13 november 2018 vindt de eerste lustrumeditie plaats!

Ben jij die excellente student, dat nieuwe talent? En wil jij die kick-start van je eventcarrière? Doe dan mee aan IDEA Talent Scout!

Wie kan zich inschrijven?
IDEA Talent Scout is exclusief toegankelijk voor studenten van de partner hogescholen van IDEA. Inschrijving kan alleen op uitnodiging van je (werkveld) docent, waarvan je in dat geval een IDEA Talent Scout ticket overhandigd krijgt. Deelname is mogelijk vanaf propedeuse en tot en met in het jaar dat je bent afgestudeerd. Inschrijven kan dus na ontvangst van een IDEA Talent Scout ticket (september 2018). Ben jij de gelukkige en heb je een ticket bemachtigd? Meld je dan ook nog even per mail bij IDEA aan, inclusief je CV (deadline 1 november 2018; daarna wordt je CV niet meer gescreend door partner 7Beaufort en loop je punten mis). 

Programma
IDEA Talent Scout is een dagvullend programma (reserveer SVP de hele dag in je agenda; start 09:00 uur en einde 18:00 uur inclusief netwerkborrel) en vindt dit jaar plaats op dinsdag 13 november 2018. De branche (jurerende IDEA-bureaus en partners) gaat jou inspireren met vernieuwende content rechtstreeks uit het werkveld. En jij gaat de jury, in een korte elevator pitches van maximaal 2 minuten, overtuigen met als insteek: 'Wat maakt jou of jouw idee(ën) onderscheidend voor de toekomst van ons live communicatie vak.' Ter ondersteuning van deze pitch wordt de kandidaten verzocht één visual aan te leveren (deadline 8 november 2018; daarna wordt er een standaard visual gebruikt en loop je punten mis). De pitches van de deelnemers worden gecategoriseerd per hogeschool, voorafgegaan door een korte presentatie (ook middels een elevator pitch van maximaal 2 minuten) van de betreffende hogeschool ‘Wat onderscheid hen in de markt van hogescholen, ofwel wat is het DNA van de betreffende hogeschool?’ 

Wat biedt IDEA Talent Scout jou?
IDEA Talent Scout biedt je in één dag inspiratie & ideeën, vakkennis & visie, netwerklunch & speeddatesessies en nog veel meer. IDEA Talent Scout biedt je vooral een kans om jezelf op de kaart te zetten als het 'eventtalent van morgen' en 'in the picture' te komen bij IDEA-bureaus en de branche. Deelname betekent sowieso een zinvolle én waardevolle dag die je veel gaat brengen. Bovendien zijn er voor de winnaars (1, 2 & 3) mooie prijzen:

  • traineeship, stage of coachingstraject bij deelnemend IDEA bureau naar jouw keuze
  • vierdaagse leergang event management van Master in Eventmanagement 
  • coaching op maat (sollicitatie, stage, CV) door 7Beaufort

Nog meer weten?
Bekijk dan de video van IDEA Talent Scout 2017, die werd gebruikt bij de inzending voor een Gouden Giraffe en het artikel dat EventBranche hierover plaatste. 

Jurerende IDEA-bureaus 2018
IQ EventsBE Brands & EventsThe Hospitality GroupArlingThe Oval OfficeLive ImpactPuur Events en Eventex.  

Partners

EventBranche.nl, Master in Eventmanagement en 7Beaufort

Top