Menu

IDEA Talent Scout

Hoe onderscheid je je in de massa van vers afgestudeerde professionals die jaarlijks de eventmarkt bestormen? En hoe krijg je als bureau zicht op de kandidaten die beschikken over echte excellence? Om een antwoord te bieden op die vragen heeft IDEA in samenspraak met de partner Hogescholen het programma IDEA Talent Scout ontwikkeld. In november 2018 vindt de eerste lustrumeditie plaats!

Ben jij die excellente student, dat nieuwe talent? En wil jij die kick-start van je eventcarrière? Doe dan mee aan IDEA Talent Scout!

Wie kan zich inschrijven?
IDEA Talent Scout is exclusief toegankelijk voor studenten van de partner hogescholen van IDEA. Inschrijving kan alleen op uitnodiging van je (werkveld) docent, waarvan je in dat geval een IDEA Talent Scout ticket overhandigd krijgt. Deelname is mogelijk vanaf propedeuse en tot en met in het jaar dat je bent afgestudeerd. Inschrijven kan dus na ontvangst van een IDEA Talent Scout ticket (september 2018). Ben jij de gelukkige en heb je een ticket bemachtigd? Meld je dan ook nog even per mail bij IDEA aan, inclusief je CV. 

Programma
IDEA Talent Scout is een dagvullend programma (reserveer SVP de hele dag in je agenda) en vindt dit jaar plaats op een nader te bepalen datum in november. In de ochtend is het aan de branche om studenten te inspireren met vernieuwende content rechtstreeks uit het werkveld. Tijdens de middag is het aan de deelnemers. In korte elevator pitches van maximaal 2 minuten dienen ze de jury te overtuigen met als insteek: 'Wat maakt jou of jouw idee(ën) onderscheidend voor de toekomst van ons live communicatie vak.' Ter ondersteuning van deze pitch wordt de kandidaten verzocht één visual aan te leveren. In de middag zullen de pitches van de deelnemers worden gecategoriseerd per hogeschool, voorafgegaan door een korte presentatie van de betreffende hogeschool ‘Wat onderscheid hen in de markt van hogescholen, ofwel wat is het DNA van de betreffende hogeschool?’ 

Wat biedt IDEA Talent Scout jou?
IDEA Talent Scout biedt je in één dag inspiratie & ideeën, vakkennis & visie, netwerklunch & speeddatesessies en nog veel meer. IDEA Talent Scout biedt je vooral een kans om jezelf op de kaart te zetten als het 'eventtalent van morgen' en 'in the picture' te komen bij IDEA-bureaus en de branche. Deelname betekent sowieso een zinvolle én waardevolle dag die je veel gaat brengen. Bovendien zijn er voor de winnaars (1, 2 & 3) mooie prijzen:

  • traineeship, stage of coachingstraject bij deelnemend IDEA bureau naar jouw keuze
  • vierdaagse leergang event management van Master in Eventmanagement 
  • coaching op maat (sollicitatie, stage, CV) door 7Beaufort

Jurerende IDEA-bureaus 2017 (nieuwe jury volgt zomer 2018)
Carbon Events, Kingcanary, Braam Events, Events in Business, East Side Live Communicatie & Events, Artishock Events & Marketing, AvK Brand Events

Partners
EventBranche.nl, Master in Eventmanagement en 7Beaufort

Top