Menu

Educatie

Om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van creativiteit en professionaliteit van het vak, stimuleren we goede educatie. Belangrijke doelstellingen daarbij: verbeteren van de aansluiting tussen eventopleidingen en (personele behoefte van) IDEA bureaus, informeren van IDEA leden over bestaande eventopleidingen en hen ondersteunen bij het vinden van geschikte stagiaires.

Vanuit die doelstellingen heeft IDEA Educatie als speerpunt voor de komende jaren verkozen. IDEA volgt hierin een tweesporenbeleid: opleiden van de 'zittende garde' via het IDEA Masterclass programma en optimale aansluiting bij de volgende generatie professionals via partnerships met de belangrijkste hogescholen en IDEA Talent Scout dat excellerende studenten een kick-start van hun eventcarrière biedt.

Met onderstaande hogescholen heeft IDEA een partnership:

Hogeschool Utrecht (HU) Sluiten

Hogeschool Utrecht Communicatie & Journalistiek (FCJ) is preferred partner met de opleidingen 'AD Communicatiemanagement' en 'Minor Eventmanagement'. Hogeschool Utrecht leidt op met de kernwaarden: persoonlijk sterk, strategisch vaardig en visie op het vak en met als doel het strategisch inzetten van een evenement als communicatiemiddel. 

Contact:  
Padualaan 99 | Postbus 8611, 3503 RP Utrecht | 088-481 82 83

Contactpersoon partnership: Ruben van der Weijden

Stagebureau: Praktijkbureau FCJ 088-481 82 83 

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) Sluiten

HKU is preferred partner met de bachelor opleiding 'Kunst & Economie Event Management' (HKU KE Event Management). HKU profileert zich als 'Business School in the Creative Industry' met focus op evenementen met een zakelijk doel, met name gericht op conceptontwikkeling en creatieve ontwerpprocessen. 

Contact:
Oudenoord 700 | 3513 EX Utrecht | 030-2091209

Contactpersoon partnership: Britta Albers

Stage- en projectbureau: Jitske Hirs

Fontys Academy for Creative Industries (ACI) Sluiten

Fontys Academy for Creative Industries is preferred partner met de opleidingen Commerciële Economie - International Event, Music & Entertainment Studies (CE-IEMES) en Communicatie - International Event, Music & Entertainment Studies (CO-IEMES). Deze opleidingen leveren commerciële en creatieve professionals die concepten kunnen bedenken en vermarkten voor een wereldwijde industrie die zich bezighoudt met evenementen en entertainment. Met focus op het strategisch kunnen inzetten van een evenement als marketing- of communicatie-instrument.

Contact:
Prof. Goossenslaan 1-4 | Postbus 90909, 5000 GL Tilburg | 08850-77655

Contactpersoon partnership: Paul Schreuder 

Stagebureau: Opleidingscoordinator: Carolijn Slegers


Hogeschool van Amsterdam (HvA) Sluiten

Hogeschool van Amsterdam Economie en Management / HES is preferred partner met de opleidingen: 'Business Sports & Events' en 'Experience & Eventmanagement'.

Contact:
Weesperzijde 190, Amsterdam | Postbus 22575, 1100 DB Amsterdam ZO | 020-5951111

Contactpersoon partnership:
Angelica Baltus (Minor Experience & Eventmanagement)
Tinie Denton (Minor Business Sports & Events)

Stagebureau: Angelica Baltus | a.c.a.baltus@hva.nl | 06-51084437

Hogeschool Inholland Sluiten

Hogeschool Inholland is partner met de opleidingen Media en Entertainment Management (MEM) in Rotterdam, Den Haag en Haarlem, Internationaal Media en Entertainment Management (IMEM) in Den Haag en International Music Management (IMM) in Haarlem.

MEM is een opleiding die studenten voorbereidt op managementfuncties in de wereld van film, televisie, evenementen, muziek en interactieve media, spilfuncties in de creatieve industrie. IMEM is Engelstalige variant van MEM en heeft een internationale oriëntatie. IMM is een Engelstalige variant met een internationale en muziek oriëntatie. Identiteit: Ondernemerschap, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid.

Contact:
Contactpersoon locatie Haarlem en partnership: 
Cees Rosman, cees.rosman@inholland.nl, 06-15279908

Contactpersoon locatie Rotterdam: 
Tina Hoogstraten, tina.hoogstraten@inholland.nl, 088-4667499 / 06-52331172

Contactpersoon Den Haag: 
Maurice Kemper, maurice.kemper@inholland.nl, 06-11878776

Stagebureau:
Haarlem: Chris Nesjar, chris.nesjar@inholland.nl, +31 884660203
Rotterdam: Karlijn van den Hoff, karlijn.vandenhoff@inholland.nl, +31 884667377
Den Haag: Joke van de Oever joke.vandenover@inholland.nl / paul.neervoort@inholland.nl, +31 884663483

Stenden Hogeschool Sluiten

Stenden Hogeschool is preferred partner met de opleiding Leisure Management (LM), Hotel Management School. Stenden Hogeschool heeft als missie 'Unleashing potential in our students, staff and surrounding communities'. Kernwaarden daarbij zijn; Waardengedreven, Intercultureel, Ondernemend en Meesterschap. Het semester Event Management leert studenten strategisch te denken en projectmatig, communicatief en creatief te werk te gaan.

Contact: 
Rengerslaan 8 | Postbus 1298, 8900 CG Leeuwarden | 058-2441441

Contactpersoon partnership: Amber Herrewijn


tio university of applied sciences Sluiten

Tio university of applied sciences is preferred partner met de opleiding Hotel- en Eventmanagement. Het ‘mission statement’ van Tio luidt: het verzorgen van persoonlijk en intensief beroepsonderwijs dat als excellent beoordeeld wordt door student en bedrijfsleven. De opleiding Hotel- en Eventmanagement biedt onze studenten het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. Wij heten onze studenten welkom in de wereld van Hospitality: van tophotels tot sterrenrestaurants en van festivals, (sport)evenementen tot congressen.

Contact:
St. Jacobstraat 400 | 3511 BT Utrecht

Contactpersoon partnership en stagebureau:
Liset Dijkerman | l.dijkerman@tio.nl | 030-7999000 

Top